North Whitby Retreat

Another full backyard makeover, this project encompassed the all the space, from fence to fence. Walking out from the kitchen onto this deck and you’ll forget you’re in a subdivision. The deck features PVC material with custom curved designs. Under a gazebo is a step-up dinning and bbq area. The privacy screen makes the area intimate and is made from Cedar, tile and composite posts. The other end of the deck has a sunken in hot tub with automatic cover. Stepping down to the pool deck you will see a square style gazebo with stone posts and outdoor lighting. The other corner of the yard features a unique pool cabana that houses the pool equipment and a fully finished change room. Attached to the pool cabana is an outdoor bar with over pergola. LED lights are scattered across every area in this full backyard oasis. To complete the low-maintenance backyard, we installed fake green grass between the gazebo and the pool cabana.

Our Task

The clients had already installed their pool the summer before, which left us with limited space and layout to work with. Properly designing and planning was essential to efficiently and practically to include all the areas the clients wanted. Main priorities were; low-maintenance everything, deck, hot tub area, outdoor living room, pool house for equipment and change room, outdoor bar, lighting and no grass! Everything was achieved successfully!

Details

  • PVC decking
  • Custom Curves in deck
  • Privacy Screens
  • Hot Tub
  • Pool
  • Pool Cabana
  • Landscaping
  • Stone Pavers
  • Outdoor bar
  • Gazebo for outdoor living room
  • LED Lighting
  • Fake Grass